Sukutaulu ja tulos inkit avautuvat uuteen ikkunaan


Koe tulokset


Sukutaulu


97,25<<

88,67<<

92,13<<

86,46

xx Meripojan Vili/08B /an

i.xx Muurivuoren Joiku & e.xx Meripojan Manta

Vilin omistavat Päivi ja Timo Männistö Kiimingistä

Vili

Onnistuimme saamaan tasaisesta pentueesta juuri haluamamme uroksen. Pentua oli kaverina valitsemassa kokenut koirienkasvattaja ja hyvä ystäväni. Hänen kommenttinsa oli, että Vili oli eniten urosmainen 4 viikon ikäisenä.
Ilmeisesti urosmaisuus näkyi jo silloin. Vili on nimittäin meidän koiriemme kiistaton pomo ja luonnetta kyllä löytyy tarvittaessa mm. oman reviirin puolustamisessa.

Vili on aina ollut todella energinen koira. Kun rokotukset saatiin kuntoon, niin kävimme Vilin kanssa koirakoulussakin, jotta energisestä kaverista saatiin ”yhteiskuntakelpoinen”. Meillä koirat ovat harvoin häkissä ja yleensä kulkevat mukanamme myös kyläilyreissuilla, joten pitää osata käyttäytyä myös muualla kuin kotipihassa.
Vili on erittäin persoonallinen ja kekseliäs. Vili vahtii omaa pihaansa mielellään ulkona tai sisällä eteisen penkillä ikkunasta katsellen. Vaikka Vili ”karkaili” (omalle pihalle) häkistään, milloin verkkoaidan ali tai ylitse kiipeämällä, niin kuitenkin se pysyy omalla aitaamattomalla pihalla vapaana. Vili on tottelevainen, vaikka omaa tahtoakin kyllä löytyy. Se on ystävällinen, leikkisä ja tulee oikein hyvin toimeen myös vieraidenkin lasten kanssa. Vilistä huomaa, että se on elänyt nuoruutensa noutajien kanssa, uinti maittaa ja veneily kiinnostaa.
Olemme usein saaneet palautetta siitä, kuinka hyvin Vili osaa käyttäytyä ☺, kyllä koulutus kannattaa jokaisen rodun kohdalla.

Metsäreissuilla Vili on osoittanut toimivuutensa jo hyvin nuorena, ensimmäisen jäniksen pääsin ampumaan 15min ajosta koiran ollessa vasta vajaan 6kk:en ikäinen. Tuo kaato lämmittää mieltäni edelleen, koska Vili on ensimmäinen ihan oma ajokoirani ja pääsin itse ampumaan nuorelle koiralle sen ensimmäisen jäniksen.

Valitettavasti metsästysalueillamme on ollut todella heikko jäniskanta jo useana vuonna, joten välillä koira joutuu hakemaan tyhjää metsää tuntikausia. Heikon jäniskannan vuoksi Vili hätyytteli varsinkin kahtena ensimmäisenä syksynä myös lintuja.
Vili on sitkeä ja itsenäinen hakija. Jänisajoa Vili ei helposti kesken jätä, pisimmillään Vili on ollut yön yli ajossa 10h, kun ei sitä pimeästä metsästä kiinni saatu. On niitä kaatojakin saatu jo useita ja Vili kyllä osaa olla ylpeä, kun ajettava saadaan kaadettua.

Näyttelyissäkin olen Viliä muutaman kerran käyttänyt, tuloksena on nuorten- sekä avoimen luokan EH. Luonne on aina ollut 1. Vili kyllä osaa käyttäytyä kehässä, vaikkei varsinaisesti siitä kehässä juoksemisesta taida nauttiakaan.

Tänä syksynä (2010) Vili aloitti myös ajokokeet, ensimmäisen kokeen tulos 1, pisteitä 97,25.
Tästä on hyvillä mielin hyvä jatkaa !

Teksti: Päivi Männistö

 Laatikko vasen

lista laatikko, voi poistaa :

  • bla

lista laatikko, voi poistaa :

  • bla